Ось що повинна пам’ятати кожна жінка

Ви гарна жінка. І ви повинні пишатися собою.

Неважливо, що говорить світ. Неважливо, скільки разів ви спіткнулися, скільки у вас невдалих стосунків, скільки разів ви не виконали свої обіцянки, або ще щось. Ваше минуле неважливе, як неважливе і те, якою ви були. Важливо те, хто ви зараз.

І ви повинні знати дещо: вас такої достатньо.

Будуть люди, що намагаються вас змінити, принизити, перекласти всю провину на ваші плечі, змусити вас займатися їхніми проблемами.

Будуть люди, чоловіки і жінки, які намагатимуться змусити вас повірити, що проблема в вас, намагатимуться запудрити вам мізки, змусити вас дивитися в дзеркало і ненавидіти своє відображення.

Але ви повинні лише посміхатися і любити. Продовжувати посміхатися і любити, не дозволяючи їм розбити ваше серце. Продовжувати бути найкращою жінкою, якою ти тільки можеш, жінкою, яка живе безкорисливо, яка сильна, чесна, гідна, впевнена і добра.

Ви — гарна жінка. І ви повинні стояти з високо піднятою головою.

Тримайте голову вище, коли ви знаєте, що чините правильно. Дивіться вперед на свою ціль, коли люди намагаються тягнути вас назад. Зберігайте почуття власної гідності, навіть коли все валиться на вас, і вам страшно зробити наступний крок.

Вас достатньо. Вас більше, ніж достатньо.

Вас більше, ніж достатньо для чоловіка, який одного разу полюбить вас. І якщо він не поводиться з вами так, як треба, відпустіть його. Вас більше, ніж достатньо для сім’ї, в якій ви були виховані, або сім’ї, яку виховували ви. І якщо вони не можуть це побачити, ви не можете дозволити їм зламати вас.

Вас більше, ніж достатньо для друзів, які не люблять вас так, як повинні. Більше, ніж достатньо для людей, з якими ви зустрічаєтеся, проблеми, з якими доводиться справлятися. Вас більше, ніж достатньо, щоб пройти через будь-які труднощі і стати сильнішою.

Так що, коли ви переживаєте, коли хтось або щось змушує вас відчувати себе меншою, ніж ви є, знайте, що ви сильна, смілива, гідна. І вас більше, ніж достатньо. Ніколи не забувай це.

                                                                                                                                                                       Яворська Леся

ЗРІЛІСТЬ.

Зрілість проявляється в тому, щоб направити енергію відповідно до ритму життя, пристосуватися.

Пом’якшити, стати манірним і повільним, піти в свій внутрішній світ, залишити в минулому рани, дозволити подіям бути. Заспокоїти внутрішнього мафіозі і перетворити імпульс в контакт.

Змінити спосіб мислення: не всі хочуть тебе вбити або завдати шкоди. Працювати над відмовою, невротичною самостійністю і взаємозалежністю, прихованою під маскою незалежності. Прийняти свої обмеження з любов’ю.

Пробачити, майже змінити свідомість; послабити хватку і звільнити наявних психологічних заручників. Не вбивати нікого ні морально, ні емоційно; не брати чужого, не тримати нікого. Поважати старших і літніх.

Сидіти інколи, бодай раз в тиждень, в тиші на лавці батька, дивитися, як проходить день, просто втрачаючи час. Не брати зайвого, не їсти зайвого, поважати жінок, поважати чоловіків і працювати чесно і з любов’ю.

Вірити.

Надіятись.

Просто любити.

Хорхе Льяно-автор, доповнено Марія Хомів.

” Я себе ніколи не вважала ні красивою, ні привабливою.

Хоча мама каже, що коли мені було 3 роки, я від захвату і захоплення цілувала власне відображення.
Я такого не пам’ятаю.

Багато років у всіх планах на рік, місяць, і тиждень я записувала першим (!) Пунктом: схуднути. Схуднути. Схуднути!

І навіть коли я досягала всіх інших цілей, я не могла радіти повністю. Ви розумієте про що я? Ніщо ні в рахунок, поки ти товстенька. Ніщо.

Ще я була гуру по відкладанню -відкладання життя на потім.
Я любила фантазувати як я одягнуся і що я собі дозволю, у якого фотографа пофоткаюсь, якому хлопцю осмілюся зізнатися в любові, в який клуб піду, і взагалі, наскільки феєрично зможу жити, Колись.
Поки що ні, але ось коли схудну – відразу так!

Я ніколи не вірила компліментам на свою адресу. Спасибі всім тим, хто говорив їх мені – але я вам не вірила. Я вишукувала, як мені здавалося, єдино істинні причини сказаного і тільки тоді заспокоювалася: це тому що вони мене люблять, це тому що він просто хоче сексу, це тому що ми дружимо, це тому що їй мене шкода, це тому що він хоче про щось попросити і тд і тп.

І навіть коли я сама бачила дивовижно розкішну, красиву і страшно закомплексовану жінку – і щиро намагалася вказати їй на її красу, на її світло, – я ніколи навіть не думала, що це і про мене теж. Дивно красива і страшно закомплексована.

У декреті було багато часу для почитати-подумати, і я з’ясувала і знайшла численні підтвердження того, що мені потрібно не скинути вагу, а що єдине, що мені потрібно зробити – це Полюбити Себе.

Ха-ха! Ха.

Чесно, легше схуднути.
Це, правда, легше.
Адже в пакет “полюби себе” входять не тільки вагу, але і ніс, і груди, і шрами, і родимки, і розтяжки, і довжина пальців, і розмір очей, і густота вій, і вже, звичайно, брів (куди зараз без брів?).
І це тільки зовнішність.

Ще туди входить не-зовнішність.
І це взагалі шах і мат на непідготовлену психіку!
Все, за що ти відчуваєш провину, все, що в тобі тебе не влаштовує, що дратує тебе- все це Ти. І ти, якщо хочеш бути щасливою, повинна це прийняти.
Повинна себе пробачити. Повинна дозволити собі ЖИТИ.
Ось прямо ТАКА, і ось просто ЗАРАЗ.

Я перестрибнула цю прірву. Ніколи б не повірила, що зможу, але змогла. Мій шлях зайняв не один рік, а наймогутніший каталізатор я знайшла там, де зовсім не розраховувала.
І немає, у мене немає універсального рецепту. На жаль.

Я пишу тільки, щоб підбадьорити тебе.
Жити в любові і злагоді з собою – це як рай. Тільки прямо зараз.
Яким би довгим або болючим не був шлях до прийняття себе, його, безумовно, поза всякими сумнівами, варто пройти.

На цей бік життя – і це офігенно!
Без жартів, може Світ і не у моїх ніг, але ходити по вулиці з цією думкою в мільйон разів приємніше, ніж з тією, в якій два слова “я” і “гімно”.

пс:
Спробуй ще раз.
Ти мені зараз не повіриш, але ти – унікальний неповторний ШЕДЕВР, для оцінки якої не було, немає і бути ніколи не могло ні єдиного критерію.
Нам збрехали. І нам брехали довго.
Але правда від цього нікуди не поділася, і всі відповіді як і раніше всередині тебе.

пс.пс:
Я себе ніколи не вважала ні красивою, ні привабливою.
А тепер вважаю”.

Чудовий пост з фб від Анна Овчарова.

гуменна 2            Ovcharuk_logo круїз  a_002  лого позитульки   школа моделей logo. ст png художник